szerző:
hvg.hu

Nyomoz a rendőrség két komlói társasház felújításának ügyében, miután a gyanú szerint sikkaszthatott a közös képviselő: zsebre tehette azt a pénzt, ami a kivitelezőknek járt volna – tudósított kedden az RTL Híradó. A problémáról elsőként a Szabadpécs.hu írt, a portál információi szerint több millió forintos a tartozás.

A Szabadpécs.hu szerint az érintett közös képviselő nem fizetett az egyik társasház külső felújítását végző cégnek. A társaság vezetője ezért megkereste a lakókat, ők azonban semmit sem tudtak a tartozásról. A lakók is megkérdezték a képviselőt, hogy hol van a pénzük. Az egyik lakó azt nyilatkozta: a közös képviselő elismerte, hogy a pénzt saját célra használta, de többször is megígérte a tartozás rendezését.

Kiderült aztán, hogy egy másik, a kezelésében lévő társasház is sok pénzzel tartozik, a lakók ezután tettek feljelentést.

A rendőrség közölte, hogy sikkasztás gyanúja miatt indítottak nyomozást egy 51 éves komlói nővel szemben. Még nem hallgatták ki.

A tudósításban megszólaló másik lakó attól tart, hogy a kivitelező tőlük hajtja be a pénzt, mivel ők állnak vele szerződésben, nem a közös képviselő.

Az érintett kivitelező nem akart nyilatkozni, telefonon csak annyit mondott el, hogy a két házon összesen 12 munkás dolgozott a szigetelésen, tavaly szeptemberben volt az átadó. A tartozás összesen 22 millió forint – tette hozzá.

A szigetelésen kívül új tetőket is készítettek a két házra. Azokat egy másik vállalkozó csinálta, ő sem akart nyilatkozni, csak annyit közölt, hogy neki ezért a munkáért nyolcmillió forinttal tartoznak.

Az RTL Híradó kereste levélben az érintett közös képviselőt, de nem válaszolt. Az irodájában sem érték el, mivel azt lepecsételte a rendőrség.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!