szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A jövő őrült vállalkozásait, lehetetlennek tűnő ötleteit várjuk pályázatunkon. Olyan javaslatokat, amelyekkel jobbá tehetjük az EU-t vagy az uniós polgárok életét.

Ingyen vonatjegy európai diákoknak? Szupercsapat az álhírek kiszűrésére? Mobilapplikáció az uniós pénzek felhasználásának követésére?

Lehetetlennek tűnő ötletek, ám az utóbbi időszakban kivétel nélkül megvalósultak. Utóbbit a Transparency International indította el egy évvel ezelőtt, a másik kettő pedig az Európai Bizottság kezdeményezése. Az ingyen Interrail-programnak lassan indul a tesztüzeme, az East Stratcom pedig maroknyi csapatával igyekszik felvenni a versenyt a főleg Keletről érkező dezinformációs kampánnyal.

Az Európai Unió működését jobbá tevő, az unió polgárainak életét segítő ötleteknek most a HVG is teret ad. Pályázatunkra jelentkezhetnek a jövő őrült vállalkozásai, a maradékok elosztását megszervező finn cég, vagy egy bezárt uszodában irodaházak kávézaccával gombát termesztő hollandok utódai. De olyanok is, akiknek van ötlete például arra, hogy a lassan megszűnő roamingdíjak után hogyan lehet még olcsóbbá tenni az EU-n belüli mobilhasználatot, netán radikálisan egyszerűsíteni az uniós bürokráciát. És természetesen azokat az ötleteket is várjuk, amelyek még nem jutottak túl az álmodozás fázisán – zsűrink és olvasóink megláthatják benne a lehetőség.

Üzleti tervet, költségelemzést természetesen nem várunk el, a győztesnek viszont lehetősége lesz arra, hogy egy szakértőtől is tanácsot kérjen az ötlettel kapcsolatban.

A pályázat kiírását, az összes részletet itt elolvashatja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!