szerző:
hvg.hu

Miközben a vizes vb mindjárt kezdődik, a beruházásai pedig nagy csúszásban vannak, a Bp2017 Kft.-nek az Echo TV bejövetele miatt kellene elhagynia irodáit. A szervező cég munkatársait ráadásul két helyre költöztetnék át.

Három hónappal a vizes vb kezdete előtt kell költözködnie a sporteseményt szervező Bp2017 Nonprofit Kft.-nek. Ennek oka, hogy az Echo TV-t felvásároló Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos polgármester szeretné a kormányhű csatornát a XIV. kerületi Angol utcai épületbe költöztetni.

Ráadásul a vébészervező céget kettéválasztják: a munkatársak egy része a Duna Arénában dolgozik majd, míg a többiek egy budai, Ganz utcai irodából (a 2024-es olimpián dolgozó cég helyiségeiből) látják el teendőiket – írta a csütörtöki Magyar Nemzet. Eközben a vizes vb előkészületei óriási csúszásban vannak.

Talán emiatt sem kizárt, hogy felsőbb utasításra mégis elhalasztják az elmúlt hónapokban alaposan felduzzasztott Echo TV nagy bejövetelét.

A korábban a Nap TV-nek is helyet adó Angol utcai épületet Gyárfás Tamás adta el Mészárosnak az év elején.

Közben újabb negyedmilliárd forinttal nőtt a vizes rendezvény büdzséje: a rendőrség vásárolt járőrhajókat ezért a pénzért. Az ORFK már összesen 800 millió forintot költött a vébé miatt, ebben nincs benne a rendezvény és a Duna Aréna biztosítása, azt a feladatot ugyanis a közbeszerzéseken jeleskedő Valton-Sec Kft. látja majd el, bő 1,3 milliárd forintért.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!