szerző:
hvg.hu

Az adózási kommunikáció egyetlen elektronikus csatornája pont a járulékbevallás napján állt le. Update: már megy is.

Teljesen leállt a magyarorszag.hu és az ügyfélkapu - hívta fel a figyelmet a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete közleményében.

A keddi leállás azért különösen problémás, mert 12-e a járulékbevallás határideje, ezért az egyesület tiltakozik az ellen, hogy az ügyfélkapu, ami jelenleg egyetlen elektronikus csatornája az adózási kommunikációnak, a bevallási határidő napján álljon le.

"Aggasztó, hogy az informatikai háttér ilyen esetekben nem képes redundáns front rendszerekkel kiszolgálni a felhasználókat a hiba elhárításáig. Jelenleg nincs semmilyen alternatív megoldás az ilyen üzemszünetekre. Hiába garantál a jogszabály határidő-módosítást, az nem segít azokon, akiknek holnap már más dolguk lesz" - írják, és sürgős fejlesztéseket szorgalmaznak.

Update: már újra működik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!