szerző:
hvg.hu

Még csak fizetni sem kell azért, hogy nyugdíjas-szövetkezetet lehessen alapítani.

Még tovább könnyítené Kósa Lajos a munkába visszatérő nyugdíjasok dolgát. A Fidesz távozó frakcióvezetője törvényjavaslatot adott be – ha ezt megszavazzák, akkor anélkül lehet megalakítani nyugdíjas-szövetkezetet, hogy azért illetéket kellene befizetni.

A most még érvényes szabály szerint 100 ezer forintot kell kifizetni. Gondoltak azokra is, akik már megalakították a szövetkezetet, vagy legalábbis elindították az eljárást, ők visszakapják a pénzüket. A szociális szövetkezet, az egyéni cég, közkereseti társaság, kft., valamint bt. alapítása már most is illetékmentes, vagyis Kósa indítványa nem számítana hatalmas kivételezésnek.

A nyugdíjas-szövetkezetek megalakítását lehetővé tevő törvényt még tavasszal fogadták el – akkor az illetékmentességről még nem volt szó –, most pedig már több működik is ezek közül. A kormány arról beszélt, hogy több tízezer, ha nem százezernyi nyugdíjas térhet vissza a munkába így, eddig azonban alig néhány száz nyugdíjast tudtak bevonni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!