szerző:
hvg.hu

Juan egy New York-i meccs előtt árult hot dogot, de egy rendőr megbüntette és elvette a megkeresett pénzét, mert állítólag nem volt engedélye. Egy arra járó férfi gondoskodott arról, hogy a fél világ megismerje Juan történetét.

Rezzenéstelen arccal vette el egy New York-i rendőr annak a férfinak a pénzét, aki állítólag engedély nélkül árult hot dogot egy meccs előtt New Yorkban. Egy felháborodott vevő, Martin Flores azonban videóra vette az intézkedést, és a felvétel szélsebesen terjedt a Facebookon. Közösségi gyűjtést is szervezett a Juan nevű férfinak, hogy fedezni tudja a jogi költségeket, illetve engedélyt válthasson ki az árusításhoz. A New York Post videója szerint több mint 36 ezer dollár gyűlt már össze.

Martin Flores a helyszínen egyébként nemcsak amiatt reklamált a szívtelen rendőrnek, hogy elvette Juan pénzét, hanem azért is, mert a környéken többen nyilvánosan alkoholizáltak, és az valamiért nem érdekelte az egyenruhást.

Azt nem tudni, a rendőri intézkedés valóban jogszerű volt-e, de az biztos, hogy nagyon sokakat felháborított. Az egyik kommentelő szerint elég volt Juan arcára nézni, és az mindent elmondott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!