szerző:
hvg.hu

Juan egy New York-i meccs előtt árult hot dogot, de egy rendőr megbüntette és elvette a megkeresett pénzét, mert állítólag nem volt engedélye. Egy arra járó férfi gondoskodott arról, hogy a fél világ megismerje Juan történetét.

Rezzenéstelen arccal vette el egy New York-i rendőr annak a férfinak a pénzét, aki állítólag engedély nélkül árult hot dogot egy meccs előtt New Yorkban. Egy felháborodott vevő, Martin Flores azonban videóra vette az intézkedést, és a felvétel szélsebesen terjedt a Facebookon. Közösségi gyűjtést is szervezett a Juan nevű férfinak, hogy fedezni tudja a jogi költségeket, illetve engedélyt válthasson ki az árusításhoz. A New York Post videója szerint több mint 36 ezer dollár gyűlt már össze.

Martin Flores a helyszínen egyébként nemcsak amiatt reklamált a szívtelen rendőrnek, hogy elvette Juan pénzét, hanem azért is, mert a környéken többen nyilvánosan alkoholizáltak, és az valamiért nem érdekelte az egyenruhást.

Azt nem tudni, a rendőri intézkedés valóban jogszerű volt-e, de az biztos, hogy nagyon sokakat felháborított. Az egyik kommentelő szerint elég volt Juan arcára nézni, és az mindent elmondott.