szerző:
hvg.hu

Verrasztó Evelyn és Dávid a Kálvin téren várja majd a kávékülönlegességek szerelmeseit. Úgy érezték, harminchoz közeledve már valami másba is bele kell vágniuk az úszás mellet.

Az Európa-bajnok úszó testvérpár üzlettársa a Tamp&Pullban és a Kaffeine-ben is érdekelt Nagy Dávid, akivel másfél éve, a budapesti barista bajnokságon ismerkedtek össze – írja a Forbes.

A lap szerint lassan egyértelművé vált, hogy közös üzletet nyitnak, de a megfelelő helyre várni kellett. Végül szerencséjük volt: a Kálvin téri üzlethelyiség tulajdonosa hívta fel őket, hogy látta az Allee-ban működő Kaffeine-t, és szerinte egy olyan hely a Baross utca elején is jól menne.

Verrasztó Dávid korábban kipróbálta már a baristáskodást, tavaly három hónapon át hetente kétszer állt a pult mögött a Váci úti Tamp&Pullban, amíg nem kellett elkezdenie fokozottan készülni a nyári budapesti vizes világbajnokságra.

A közös cégben – amelynek beindításához nagyjából 15 millió forint kellett – Nagy Dávidnak 51, a testvéreknek 49 százaléka van. Az új Kaffeine még nem nyitott meg, de az indulás után öt-hat főt foglalkoztat majd. Beugrik majd néha dolgozni Verrasztó Dávid is, míg Evelyn az előzetes tervek szerint a rendezvényekkel, médiával, marketinggel foglalkozna majd.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!