szerző:
hvg.hu

Nem mindegy, hogy milyen indokkal osztják be az embert vasárnapi munkára, és arra is figyelni kell, megengedi-e a törvény, hogy szabadnapot adjon a cég bérpótlék helyett.

Sok a félreértés, amikor egy cég megpróbálja kiszámolni, mennyi bérpótlékot kell fizetnie. Az Adózóna gyűjtötte össze a leggyakoribb félreértéseket, és a részletes számítási szabályokat.

A vasárnapi munkavégzésért járhat például 50 százalékos pótlék, de az is előfordulhat, hogy egyáltalán nem kell fizetni érte, a rendkívüli munka bérpótléka pedig akár többszörös is lehet. Más szabályok vonatkoznak a készenlét és az ügyelet idejére, és azt sem szabad elfelejteni, hogy vannak olyan bérpótlékok, amelyeket nem lehetséges szabadidővel kiváltani. A részletes listát az Adózónán olvashatják el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!