szerző:
hvg.hu

A tervezett leállás nem csak az OTP ügyfeleit érinti, számos webshop is a bank fizetési rendszerét használja.

Fejlesztési okokból szeptember 30-án, vagyis szombat hajnalban éjféltől néhány órán keresztül szünetelni fog az OTP Bank több szolgáltatása. A bank honlapján olvasható tájékoztatás szerint nem lesz elérhető az OTPdirekt internetbank, a SmartBank, a SmartBróker és az Electra Terminál sem. A telefonos ügyintézőket sem lehet hívni, és sms-t sem kapnak ügyfelek a tranzakciók után.

A kártyás fizetés működni fog, ám azoknál az üzleteknél, amelyek az OTP webshop rendszerét használják, szintén nem lehet majd fizetni – derül ki a bank közleményéből. Így aki például vonatjegyet vásárolna az interneten, mobilszámlát fizetne be, vagy az adóját fizetné be a NAV-nál, jobb, ha fél öt után próbálkozik ezzel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!