szerző:
hvg.hu

A felcsúti polgármester megkapta a környezetvédelmi hatóság engedélyét a meglévő vadaskertje kibővítésére és új létrehozására.

Vadászati céget és vadásztársaságot is alapított tavaly Mészáros Lőrinc. Az előbbi, a Vért Vadászati Kft. eredetileg 17 ezer hektáron végzett vadászati tevékenységet, idén júliusban azonban két engedélykérelmet nyújtott be a környezetvédelmi hatósághoz.

Az egyik kérelem arról szólt, hogy 95 hektárral bővítené a most 825 hektáros vadászkertet, a másik szerint pedig egy új, 291 hektárost hoznak létre. Az Mfor szerint a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya szeptember 22-én mindkét kérelmet jóváhagyta.

A döntés egyelőre nem jogerős.

A benyújtott dokumentáció szerint – írja a lap – a két vadaskertet csak egy út fogja elválasztani egymástól. A terjeszkedés hatására a tervek szerint a vadállomány is jelentősen megnő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!