szerző:
MTI

Négy és fél milliárd forintos költségvetési csalás miatt javasol vádemelést az adóhivatal egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégláncolat vezetőivel szemben.

A vagyonvédelmi és takarítási feladatokra szerződött, huszonegy cégből álló láncolatot azért hozták létre, hogy elkerüljék az egymásnak kölcsönadott munkavállalók után a közterhek befizetését. A munkavállalókat bejelentették, de utánuk a járulékokat és az áfát nem fizették meg.

A NAV pénzügyi nyomozói Baranya és Pest megyében 45 helyszínen vizsgálódtak. A bűnszervezet két tagját kommandósok fogták el, egyikük luxuslakásában éles lőszerrel töltött fegyvert találtak. Az engedély nélkül tartott fegyver miatt a gyanúsítottat – a költségvetési csalástól függetlenül – a bíróság letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

A pénzügyi nyomozók bankszámlákat, üzletrészeket, ingatlanokat zároltak, motorcsónakot, nagy értékű luxus- és raliautókat, quadokat, lakókocsit, egy drónt, nagy értékű televíziót, futópadot, edzőtermi berendezéseket foglaltak le. A nyomozók harminc gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést.