szerző:
hvg.hu

Elhunyt a tulajdonos fia, nincs, aki tovább vigye az 1936-ban megnyitott vállalkozást.

Nem nyitja ki újra a 88 esztendős Landthaller Tasziló a híres benzinkutat, amit még édesapja épített Budafok határában, amikor a Balatoni út még csak terv volt – írja a Blikk.

A lapnak nyilatkozva "Taszi bácsi" és a felesége elmondta: az volt a terv, hogy a kutat a fia üzemelteti tovább, ő azonban tavasszal elhunyt, ezért május végétől bezártak. Eredetileg csak egy hónapig tartott volna a szünet, ám úgy döntöttek, nem nyitnak ki újra.

"Az az igazság, hogy megöregedtem. A gerincsérvem miatt mankóval járok, nagy fájdalmaim vannak, és igen hamar kifáradok. Nem tudom már intézni a kút ügyeit" – magyarázta az idős férfi. Veszni hagyni sem akarja azonban a vállalkozást, amit 1993-ban sikerült visszaperelnie az államtól, és ahol annak idején grófok, hírességek is tankoltak a Balaton felé menet.

"Apám sírjánál ígéretet tettem, hogy nem hagyom elveszni ezt a benzinkutat. Ha van túlvilág, ha van Jóisten, akkor azért vagyok még mindig itt, hogy betartsam az ígéretem. Most azonban, hogy megroggyant az egészségem, nem tudom, mi lesz. Gyakran keresnek meg személyesen, telefonon, hogy ajánlatot tegyenek: van, aki csak bérelni szeretné, de van, aki meg is venné a kutat. Én azonban nem adom a kutam, amíg élek" – idézte a Blikk Landthaller Taszilót.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!