szerző:
hvg.hu

Megfigyelheti a munkaadó a dolgozói eszközhasználatát, de szigorú korlátokkal.

Meddig mehetnek el a cégek Magyarországon a dolgozóik megfigyelésében? Ezt a témát járta körbe az Adózóna, miután egy román férfi, akit kirúgtak, mert magáncélra is használta a cége eszközeit, pert nyert Strasbourgban.

A magyar Munka törvénykönyve szerint a munkáltató ellenőrizheti a dolgozóit, de csakis a munkaviszonnyal összefüggő magatartásukat. A cég figyelheti azt is, mit csinál a dolgozó a munkahelyi laptopjával vagy a céges mobiltelefonnal, de például a munkahelyi étkezőt tilos bekamerázni. Tilos minden bejövő mailt elolvasni – derül ki az összeállításból. További részleteket az Adózóna cikkében olvashatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!