szerző:
hvg.hu

A Spanyolországból származó satsumák és klementinek idén az enyhe időjárás miatt nem nyerték el narancssárga színüket.

Az ételhulladék csökkentése miatt a brit Tesconál szakítottak a hagyományokkal, és zöldhéjú satsumákat és klementineket is árusítanak.

A gyümölcsök Spalonyországból származnak, ám az ottani, a megszokottnál melegebb időjárás miatt a gyümölcsök nem nyerték el narancssárga színűket. A Tesco azonban azzal érvel, a gyümölcsök minőségén ez semmit sem változtat, azok ugyanolyan frissek a látszat ellenére.

A Tesco azért döntött így, mert ugyan megvárhatnák, amíg a tárolás során narancsszínűek lesznek a citrsufélék, de a folyamat során sok gyümölcs menne kárba. A BBC meg is kérdezte az utcán sétálókat, mit szólnak a zöld gyümölcsökhöz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!