szerző:
hvg.hu

A Kanadában tanító Tilcsik András is bekerült a körbe, akik közül kiválasztják a legjobb, menedzsmentről gondolkodó kutatókat.

Magyar jelölt is felkerült a menedzseri gondolkodás Oscar-díjának is nevezett Thinkers50 jelöltjei közé. A torontói Rotman School of Managementen dolgozó Tilcsik András a stratégiai díjra esélyes nyolc jelölt közé került – az a ma esti gálán, Londonban derül ki, hogy kik lesznek a díjazottak.

A Financial Times 2001 óta kétévente hirdeti ki, kiket tart a világ legjobbjainak a menedzsment és a vezetés kérdésein gondolkozók közül. A korábbi díjazottjaik között volt már Bill Gates és Steve Jobs is – igaz, újabban már szigorúbban figyelnek arra, hogy ne elsősorban menedzsereket díjazzanak, hanem olyanokat, akik tudományosan kutatják a témát.

A stratégiai díj jelöltjei között olyanok szerepelnek, akik azt kutatják, miként érdemes a cégeknek meghozniuk a stratégiai döntéseiket, hogyan határozzák meg a céljaikat és azt, hogy milyen módon jutnak el oda. Tilcsik ezen belül közelebbről a munkahelyek szervezeti kérdéseit vizsgálja.