szerző:
hvg.hu

A vállalatnak és a dolgozónak is több fontos szabályra kell odafigyelnie, ha betegség miatt alkalmatlanná válik egy munkavállaló a pozíciója betöltésére.

Most kezdődnek azok a hónapok, amikor a legtöbb cégnek számolnia kell azzal, hogy sok dolgozójuk hosszabb-rövidebb időre kiesik a munkából betegség miatt. Előfordulhat azonban olyan helyzet is, amikor a munkavállaló teljesen alkalmatlanná válik a munkaköre betöltésére. Az Adózóna gyűjtötte össze, mi a teendő ilyenkor.

A munka törvénykönyve szerint a felmondást kötelező megindokolni, az egészségügyi alkalmatlanság megállapítása (amelyet nem szabad összekeverni a keresőképtelenséggel) viszont már orvosszakmai kérdés, amelyről csak a foglalkoztatás-egészségügyi ellátó nyilatkozhat. Ezt időszakos, vagy soron kívüli alkalmassági vizsgálaton tehetik meg.

Fontos viszont arra odafigyelni, hogy aki betegség miatt keresőképtelen, azzal a felmondás ugyan közölhető, de a felmondási idő még nem kezdődhet el. A további szabályokról az Adózóna cikkében olvashatnak bővebben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!