szerző:
hvg.hu

Londonba várja a Facebook a közösségi oldalon működő oldalak adminisztrátorait. A csúcstalálkozón magyar Facebook-adminisztrátorok is részt vehetnek.

Február 8-9-én Londonban rendez találkozót a Facebook-oldalak, csoportok és események európai adminisztrátorai számára a Facebook. Az FCS Europe résztvevői elmondhatják véleményüket a Facebook csapatának arról is, hogy miként tehetők felhasználóbarátabbá a közösségi oldalon elérhető eszközök. Idén a Facebook már rendezett egy FCS-t Chicagóban, és a vállalat az ott összegyűlt adminisztrátorok visszajelzései alapján már be is vezetett néhány, a csoportok működésével kapcsolatos újítást.

A magyar Facebook-adminisztrátorok ezen a linken adhatják le jelentkezési lapjukat a Facebook Communities Summitra 2017. december 1-ig, ezt egy kiválasztás követi majd. A csúcstalálkozóval kapcsolatos részleteket a soron következő hónapok folyamán hozza nyilvánosságra a Facebook.

A nemzetközi közösség erősítése tudatos döntés a közösségi oldal részéről, hiszen felhasználói 90 százaléka, több mint 1,2 milliárdan kapcsolatban vannak olyan kisvállalkozással, amelyek hazájuktól eltérő országban működnek.

Magyarországon a Facebook felhasználóinak 73%-a kapcsolatban van legalább egy külföldi kkv-val: leginkább német, amerikai, szlovák, brit és román cégekkel. A világ egyéb országaiból pedig mintegy 26,9 millió felhasználó van kapcsolatban magyar kkv-kkal.

Ugyanakkor a Világbank, az OECD és a Facebook támogatásával készült Future of Business kutatás eredményeiből az is kiderül, hogy az új ügyfelek elérése nem egyszerű feladat: a magyar cégek 61%-a úgy nyilatkozott, hogy a termékek/szolgáltatások külföldre való értékesítése komoly kihívást jelent nekik. Az elérést segítendő a fórumon kívül a Facebook olyan eszközöket vezetett be, mint a dinamikus nyelvoptimalizálás vagy hasonmás célközönségek létrehozása.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!