szerző:
hvg.hu

Online fotóarchívumot építenek, harcolnak az élelmiszerpazarlás ellen, új technológiák alkalmazásával keltik életre a klasszikus művészeteket és mesélik el történeteiket – csak néhány megoldás azok közül, amelyek felkerültek a New Europe idei százas listájára.

A New Europe 100 listáját a Res Publica, a Google, a Visegrádi Alap és a Financial Times állította össze. Ebben az évben hat magyar került be a száz leginnovatívabb közép-kelet-európai startup közé: a Fortepan bárki számára ingyenesen hozzáférhető és szabadon felhasználható archív fotókat gyűjt online, a Synetiq neuromarketinggel foglakozik, a Code Berry pedig anyanyelven kínál online programozási kurzusokat. A Platio csapata újrahasznosított anyagokból fejleszt burkolatokat, a Kitekintő hírportál, a Konetik pedig digitális járműmenedzsmenttel foglalkozik. 

1. Tamási Miklós, Fortepan
2.  Divák Ádám, Ottlik Dávid, Synetiq
3.  Békéssy László, P. Tóth András, CodeBerry
4.  Sziszák Imre, Ilyés Miklós, Cseh József, Platio
5.  Feledy Botond, Kitekintő.hu
6.  Szabó Balázs, Nyikos Gergő, Varga Péter, Konetik

 A közép- és kelet-európai régió innovátorainak teljes százas listája és a korábbi kiadások nyertesei a www.ne100.org oldalon érhetők el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!