szerző:
hvg.hu

A hulladékvadász.hu szakportál arról kérdezte az Országgyűlés Sajtóirodáját, hogy mennyi és milyen típusú szemetet termel az Országház.

A szakszerű és pontos válasz szerint , amelyet az mno.hu fedezett fel, az Országházban az alábbi típusú hulladékok keletkeznek:

kommunális,
szelektíven gyűjtött (papír, műanyag, üveg),
veszélyes anyagok (festékpatronok, szárazelemek, fénycsövek)
feleslegessé váló iratok,
karbantartás, felújítás során keletkező építési törmelék,
karbantartás, felújítás során keletkező újrahasznosítható hulladék.

A kommunális, szelektív és a folyamatosan gyűjtött veszélyes hulladék elszállítását az FKF Nonprofit Zrt. végzi. Az Országház az alábbi űrtartalmú gyűjtőedényekkel rendelkezik, amit a fővárosban szokásos rendben ürítenek.

Kommunális szemét:

4 db 1,1 m3-es edény minden hétköznap (ünnepnap is, ha hétköznapra esik).
1 db 240 l-es edény minden hétköznap (ünnepnap is, ha hétköznapra esik).

Szelektív:
Papír:  4 db 1,1 m3-es tartály heti 1 alkalommal.
Műanyag: 2 db 1,1 m3-es tartály heti 1 alkalommal.
Üveg: 1 db 1,1 m3-es tartály heti 1 alkalommal.


A kommunális hulladék szállítandó térfogatának csökkentésére hulladéktömörítő berendezést alkalmaznak. A feleslegessé váló iratokat (esetenként csíkokra vágást követően), a karbantartás és felújítás során keletkező újrahasznosítható – jellemzően vas- vagy rézcső – hulladékot értékesítik. Az építési törmeléket konténerben, lerakó telepre szállítják- írja a hulladékvadász.hu.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!