szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szigorú adatvédelmi szabályokat kell betartaniuk azoknak, akik az interneten árulnak, ahogy a hírleveleket összeállító cégeknek is figyelniük kell.

Egyre több vállalkozás értékesít az interneten keresztül – ennek az adatvédelmi kérdéseit gyűjtötte össze az Adózóna.

Fontos tudni, hogy az a fajta tájékoztatás, amelyet az elektronikus kereskedelemről szóló törvény előír, különbözik attól a tájékoztatástól, amelyet az infotörvény követel meg. Előbbi ugyanis kizárólag azt határozza meg, hogy az érintett tájékoztatást kapjon a szolgáltatás nyújtójának személyéről, illetve néhány alapvető szolgáltatási adatról.

A hírlevél küldéséhez egy előzetes tájékoztatáson alapulón hozzájárulás szükséges. Kiemelten fontos arra ügyelni, hogy a hírlevél tartalmazzon linket a leiratkozáshoz – ha pedig az ember leiratkozik, akkor utána tilos neki hírlevelet küldeni, adatait kezelni. Ha a hírlevél nemcsak tájékoztató jellegű, hanem reklámot is tartalmaz, a kiküldése olyan reklámcélú tevékenység, melyet be kell jelenteni az adatvédelmi nyilvántartási rendszerbe. További részleteket az Adózóna cikkében olvashatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!