szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Digi tulajdonosa is felléphetett a képzeletbeli dobogóra, sőt, még a vagyona is nőtt.

Negyedik éve változatlanul Ion Tiriac volt jégkorongozó, teniszező és üzletember vezeti a leggazdagabb romániaiak toplistáját a Top 300 Capital kiadvány szerint - írta a Transindex.

A korábban bankot, légitársaságot is alapító Tiriac vagyona 1,7-1,8 milliárd euró, ami 7,6 százalékos gyarapodást jelent a tavalyi összeghez képest.

A második helyen a Dedeman hipermarket-lánc tulajdonosai állnak, a testvérpár - Dragos és Adrian Paval - vagyona 1,1-1,2 milliárd euróra tehető. Tavaly még 920-950 millió euró volt a birtokukban.

A harmadik helyen az RCS&RDS, azaz a kábeltévés és mobilszolgáltatást nyújtó Digi csoport tulajdonosa, Teszári Zoltán áll. Neki a tavalyi 500-520 millió euróról idén 550 - 570 millióra nőtt a vagyona.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!