szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében 2,8 milliárd forintot fordít a kiskereskedelemi dolgozók béremelésére az áruházlánc, januártól 197 ezer forintra emelkednek a legalacsonyabb bérek.

A béremelés összesen 14 100 kollégát érint, a bérek pedig átlagosan 10 százalékkal emelkednek a vállalatnál. A Tesco a 2018-as béremeléssel 2017. január óta 11,1 milliárd forintot fektetett a munkabérnövelésbe. A béremelés a szakképzettség nélküli munkavállalókat is érinti, de azokat nem, akik 6 hónapnál kevesebb ideje vagy részmunkaidőben dolgoznak.

A 2018-as évre meghatározott legalacsonyabb bér 197 ezer forint, melyet a Tesco bérpótlékkal, cafetériával és egyéb juttatásokkal egészít ki, így az pótlékokkal, túlórákkal a bruttó 227 700 forintot is elérheti.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!