szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azok a hazai cégek mérettettek meg, melyek éves árbevétele meghaladja az 1 milliárd forintot.

Kilencedik alkalommal adták át a Pegazus Díjakat, mellyel a legdinamikusabban fejlődő magyar kis-és közepes vállaltok munkáját ismerik el. A Pegazust idén is feltörekvő és piacvezető kategóriában, három földrajzi régió szerint ítélték oda objektív szempontok és pénzügyi mutatók alapján. Az díjak odaítélésről döntő testület tagjai az Enterprise Investors, Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb kockázati és magántőke-befektető vállalata, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.

A díjra pályázni nem lehet. A testület azokat a vállalkozásokat vizsgálta, melyek magyar többségi tulajdonban vannak, legalább öt éve alapították őket és jelenleg is aktívak, kielégítő likviditással rendelkeznek, árbevételük 2016-ban 1 milliárd forint felett volt, 2016-os EBITDA-juk pozitív volt és az elmúlt időszakban az adott régió többi cégéhez képest nagyobb növekedést értek el. A szempontok között az adott cégek növekedési rátája, az elmúlt években mutatott növekedés intenzitása és a vállalkozás átláthatósága szerepelt.

A Feltörekvő kategóriában azok a vállalatok szerepelnek, amelyek árbevétele 2016-ban 1 milliárd és 2,5 milliárd forint között volt. A kategória győztesei:

Nyugat-Magyarország: Termoplast Kkt. (hőre lágyuló műanyagok fröccsöntése)

Közép-Magyarország: Digic Pictures Kft. (animációs filmek készítése)

Kelet-Magyarország: Javipa Kft. (csomagolóanyagok, csomagolóeszközök gyártása)

A Piacvezető kategóriába olyan cégek kerültek, melyek árbevétele 2016-ban meghaladta a 2,5 milliárd forintot. A kategória győztesei:

Nyugat-Magyarország: Flexmont Kft. (szerelés-automatizálás, egyedi gépek, berendezések gyártása)

Közép-Magyarország: Prime Rate Kft. (nyomdai tevékenység)

Kelet-Magyarország: Nádudvari Élelmiszer Kft. (tej-és húskészítmények gyártása)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!