szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A LocalBitcoins nevű kereskedési platformon adtak-vettek.

A kenyai rendőrség kapcsolta le azt a három bitcoinbrókert, aki mintegy 100 000 dollárnyi (kb. 26 millió forintnyi) összeggel kereskedett ˜– írta a The Cointelegraph.

Azt viszont nem sikerült még kideríteni, ki lopta el a pénzt, Emma Kariuki, Stanley Mumo és Timothy Gachehe ugyanis azt állítják, nem tudtak arról, hogy a "BADASS20" néven ismert ügyfelük az I&M Banktól és a Safaricomtól lopott pénzt bízott rájuk.

A bizonyítékok eddig a brókerek mellett szólnak, így óvadék ellenében szabadlábra helyezték őket, de bankszámláikat befagyasztották. Bírósági meghallgatásuk decemberben és januárban esedékes.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!