szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A LocalBitcoins nevű kereskedési platformon adtak-vettek.

A kenyai rendőrség kapcsolta le azt a három bitcoinbrókert, aki mintegy 100 000 dollárnyi (kb. 26 millió forintnyi) összeggel kereskedett ˜– írta a The Cointelegraph.

Azt viszont nem sikerült még kideríteni, ki lopta el a pénzt, Emma Kariuki, Stanley Mumo és Timothy Gachehe ugyanis azt állítják, nem tudtak arról, hogy a "BADASS20" néven ismert ügyfelük az I&M Banktól és a Safaricomtól lopott pénzt bízott rájuk.

A bizonyítékok eddig a brókerek mellett szólnak, így óvadék ellenében szabadlábra helyezték őket, de bankszámláikat befagyasztották. Bírósági meghallgatásuk decemberben és januárban esedékes.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!