szerző:
hvg.hu

Nem mindegy, mennyit keres az, aki nyugdíj mellett dolgozik.

Mennyi pénzt kaphat, aki nyugdíj mellett dolgozik? Ennek a részleteit is összegyűjtötte az Adózóna. A törvény szerint attól függ, hogy a nyugdíj folyósítását szüneteltetni kell-e, hogy mekkora az az összeg, amely a munkából származó nyugdíjjárulék alapjául szolgál. Ezt a szabályt a 40 évi munka után nyugdíjba vonuló nők, valamint a korhatár előtti ellátásban részesülők esetében kell alkalmazni.

Amíg az ember adott évi keresete nem éri el a minimálbér tizennyolcszorosát, vagyis havi másfélszeresét, a keresete mellett az ellátást is korlátozás nélkül felveheti. Ha a keretösszeg túllépésére decemberben kerül sor, a decemberi ellátást vissza kell fizetni. Az éves keretösszeg elérése miatti nyugellátás szüneteltetését nem befolyásolja, hogy a keretösszeg elérését követően az illető megszünteti-e a munkaviszonyát. A szabályozás további részleteiről bővebben az Adózóna cikkében olvashatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!