szerző:
hvg.hu

Erős a verseny a londoni ingatlanfejlesztők között, akik nem győznek újabb és újabb, sokszor teljesen felesleges szolgáltatásokat kitalálni a lakóparkokhoz. Most végre előálltak valami hasznossal.

A medence és az edzőterem kialakítása már a minimum egy újépítésű lakóparkban; a fejlesztők újabban szivarszobákkal, borospincékkel, golfszimulátorral igyekeznek meggyőzni a brit piacot kreativitásukról, sőt, az egyik projektben még egy közös használatú Aston Martint is a lakók rendelkezésére bocsátottak.

Ezek a szolgáltatóegységek azonban sokszor konganak az ürességtől, hiszen a lakók nem veszik őket igénybe minden nap. A felmérések szerint legkevésbé a borospincékre (16 százalék), könyvtárra (18 százalék) és a wellness-részlegre (20 százalék) volt szükség. 

Ezeknél a szolgáltatásoknál sokkal gyakrabban vették igénybe a lakók a közös nappalit és a tárgyalókat, illetve ha volt, a mozit. A statisztikák szerint hétből egy londoni dolgozik otthonról, és még nagyobb azok aránya, akik hetente csak két-három napot dolgoznak a munkahelyükön. Őket célozzák meg a közösségi dolgozószobákkal, ahol többnyire kávé, ingyen wifi, újságok, szép kilátás és némi közösségi élmény is megadatik a lakónak. Ezek a tárgyalók és dolgozószobák esetenként üzleti vacsorák lebonyolítására alkalmas étkezővel is rendelkeznek. „Olyan, mintha otthonról dolgoznál, csak nem pizsamában” magyarázta az egyik ingatlanfejlesztő képviselője.

És hogy mindez mennyibe kerül? A dél-londoni Nine Elms Point-ban a legolcsóbb, egy hálószobás lakás 635 ezer font, azaz kb. 225 millió forint.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!