szerző:
MTI

Tíz kategóriában versenyeztek

Mutsy Árpádot, a Bio-Fungi Kft. vezetőjét választotta Az Év Agráremberének a 70 fős szakmai zsűri Siófokon - közölte az Agrotrend. A szervezők tíz kategóriában keresték Az Év Agráremberét: agrárinnováció, agrárgépészet, állattenyésztés, feldolgozó-élelmiszeripar, fenntartható gazdálkodás, fiatal gazda, a jövő agrárszakembere, kertészet, növényvédelem, növénytermesztés témájában. 

Az Év Agráremberét a kategórianyertesek közül titkos szavazással választotta ki a zsűri. A győztes Mutsy Árpád, a kertészet kategória nyertese lett. Életműdíjban részesült Németh Tamás és Sótonyi Péter, a közönségdíjat a legtöbb szavazat alapján Kökény Attila nyerte.

A győztes Mutsy Árpád cége, a családi vállalkozásként indult Bio-Fungi Kft. bevételének több mint 60 százaléka exportból származik. Az ócsai telephelyén előállított gombát Magyarországon kívül Szlovákiában, Szlovéniában és Ausztriában értékesíti.

Az Év Agrárembere díjat 2014-ban alapította Mátrai Zoltán címzetes egyetemi docens az üzlettársával. Az idén negyedszer kiosztott elismerés célja olyan agrárszakemberek kitüntetése, akiknek szakmai munkájuk mellett társadalmi szerepvállalásuk is kiemelkedő.