szerző:
hvg.hu

Megdőlt egy mítosz, mostantól ön is lelkifurdalás nélkül fizethet kis tételt kártyával.

Üzleti titokra és a változó költségekre hivatkozva ugyan egyik megkérdezett bank sem árulta el, mennyit vonnak le a kereskedőktől, amikor kártyával fizetünk, mégsem indokolja semmi azt a kereskedői magatartást, ami kis összegű vásárlás esetén a vevőt a készpénzes fizetés felé tereli – írta a 24.hu.

Az OTP-nél nem szerepel fix díj a szerződésekben, így arányaiban mindegy egy kereskedőnek, hogy kisebb vagy nagyobb összeget fizetünk ki kártyával, az Unicreditnél szintén forgalomarányos a POS-terminálok üzemeltetési költsége, a CIB pedig különböző kedvezményekkel támogatja a kisebb összegű vásárlásokat bonyolító kereskedői kört.

Az a feltételezés is megdőlt, hogy a kereskedők túl nagy késéssel kapnák meg a kártyás vásárlások után járó pénzt, ez ugyanis mindhárom megkérdezett banknál jellemzően három napon belül megtörténik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!