szerző:
hvg.hu

Megdőlt egy mítosz, mostantól ön is lelkifurdalás nélkül fizethet kis tételt kártyával.

Üzleti titokra és a változó költségekre hivatkozva ugyan egyik megkérdezett bank sem árulta el, mennyit vonnak le a kereskedőktől, amikor kártyával fizetünk, mégsem indokolja semmi azt a kereskedői magatartást, ami kis összegű vásárlás esetén a vevőt a készpénzes fizetés felé tereli – írta a 24.hu.

Az OTP-nél nem szerepel fix díj a szerződésekben, így arányaiban mindegy egy kereskedőnek, hogy kisebb vagy nagyobb összeget fizetünk ki kártyával, az Unicreditnél szintén forgalomarányos a POS-terminálok üzemeltetési költsége, a CIB pedig különböző kedvezményekkel támogatja a kisebb összegű vásárlásokat bonyolító kereskedői kört.

Az a feltételezés is megdőlt, hogy a kereskedők túl nagy késéssel kapnák meg a kártyás vásárlások után járó pénzt, ez ugyanis mindhárom megkérdezett banknál jellemzően három napon belül megtörténik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!