szerző:
hvg.hu

Így kell megmenteni egy céget.

Három éve próbálják megmenteni a szombathelyi Styl ruhagyárat, eddig 1 milliárd 470 millió forint közpénzt költöttek el erre – írja a Nyugat.hu. Ebből a pénzből viszont csak 500 milliót látott a ruhagyár, 970 milliót a felszámolója kapott. A kísérlet nem sikerült, a gyár nem tudott megélni a szabadpiacon.

A dolgozók erre nyílt levélben fordultak országgyűlési képviselőjükhöz, Hende Csabához, azt kérve, járjon közbe, hogy a gyár 190 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 135 millió forint hitelt kaphasson – ennyi pénzre lenne szükségük a vezetőség által kidolgozott akcióterv végrehajtásához.

A dolgozók egyébként tavaly júniusban és idén januárban is kértek segítséget, mégpedig a Belügyminisztériumtól, akkor azonban nem kaptak. Puskás Tivadar polgármester a múlt héten felszólította a cég többségi tulajdonosait, hogy a beígért 700 millió forint fejlesztési pénzt tegyék be a cégbe, választ azonban nem kapott.

Hétfőn viszont Hende megnyugtatót posztolt a Facebookra: „Hamarosan újabb állami segítség érkezik a Styl-dolgozók munkahelyének megmentésére. Pintér Sándor belügyminiszter kérésemre intézkedik.”

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!