szerző:
hvg.hu

Mit tehet az, aki a kisadózó vállalkozások tételes adójáról egyszerűsített vállalkozói adóra vagy kisadózó vállalkozói adóra térne át? Az Adózóna összefoglalta a tudnivalókat.

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról könnyen át lehet térni az egyszerűsített vállalkozói adózásra. Ehhez az kell, hogy a vállalkozás bevétele alacsonyabb legyen 30 millió forintnál – a legtöbb kis cég megfelel ennek a kritériumnak. Azonban nem lehet a naptári éven belül bejelentkezni az evatörvény hatálya alá, csak az év végén.

Aki a katáról a kivára térne át, annak arra kell figyelnie, hogy a kisvállalati adóalanyiság keletkezésének napjával önálló üzleti év kezdődik. Ezért az üzleti év kezdetét megelőző nappal beszámolót kell készítenie. További részleteket az Adózóna cikkében olvashatnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!