szerző:
hvg.hu

A magyarok csaknem fele fizetett már mobillal, a szegmens nagy növekedés előtt áll.

2017-ben az OTP Mobil Simple alkalmazásával 2,3 milliárd forintnyi alkalmazáson belüli, 3 milliárd forintnyi érintéses kártyás mobilfizetési tranzakciót hajtottak végre a felhasználók, míg a Simple online fizetési megoldásával 37 milliárd forintot költöttek – írta a Portfolio.

Idén a tavalyihoz hasonló forgalom és tranzakciószám-bővülést várnak a Simple-nél, mivel 2018-ban több olyan partnernél jelennek meg, melyek több százezer vásárlót szolgálnak ki.

Az e-kereskedelmi több százmilliárd forintos piaca további nagy növekedés előtt áll. Tavaly már a magyarok 82 százaléknak volt okostelefonja, és 50 százalék felett volt az internetelőfizetéssel rendelkezők aránya, illetve az okostelefonnal rendelkezők 44 százaléka használta már valamilyen sms-alapú, NFC-s vagy alkalmazáson belüli mobilfizetésre a telefonját.

Simple alkalmazáson keresztül indított vásárlások száma háromszorosára emelkedett tavaly, az NFC-s vásárlásokkal együtt a bővülés 2016-hoz képest tavaly ötszörös volt. Az alkalmazáson belüli fizetéseknél 2,3 milliárd forintot, az érintéses kártyás mobilfizetéssel pedig a tavaly júniusi indulás óta 3 milliárd forintot költöttek. Az alkalmazáson belüli vásárlások összértékét tekintve az autópálya-matrica vásárlása, a tranzakciók számát tekintve a parkolási funkció volt a legnépszerűbb.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!