szerző:
hvg.hu

Tv, kerékpár, legó, társasjáték – magyarok szabadidős szokásairól mesél a a webáruházi forgalom.

2017-ben a férfi vásárlók összesen csaknem 21 ezerrel kevesebb tranzakciót indítottak, mint a hölgyek – derül ki a Mall.hu felméréséből. Ezzel közeledett egymáshoz a férfi és női vásárlók száma: 2016-ban még csak a vásárlók 44 százaléka, 2017-ben pedig 49 százaléka volt nő.

Nem elég, hogy a nők kevesebbszer, de olcsóbban is vásárolnak, átlagos rendelési értékük ugyanis 6500 forinttal elmarad a férfiakétól. Átlagosan 4 oldalt nézünk meg egy-egy böngészésünk alkalmával, és kicsivel kevesebb, mint 3 percet töltünk egy oldalon.

Érdekes módon 2016-hoz képest az összes termékcsoportot figyelembe véve körülbelül 10 százalékkal csökkent a házhozszállítást kérő vásárlók aránya. A nagyháztartási gépek kategóriájában 2017 során csaknem 23 százalékkal kevesebben kérték. Emiatt 2016-hoz képest hozzávetőlegesen kétszeresére emelkedett azon vásárlók száma, akik a személyes átvételt és a személyes ügyfélszolgálati kapcsolattartást preferálták. A 2016-os évhez képest a házhozszállítást választók aránya egyedül a fotós tartozékok (22%), a napi fogyasztási cikkek (126%) és a kerékpárok (423%l) kategóriáiban nőtt

2016 után 2017-ben is a LED tévék kerültek a termékcsoportok által generált forgalom alapján összeállított toplista csúcsára. Az okostelefonok a harmadik helyre szorították a 2016-os második helyezettet, a szabadon álló elöltöltős mosógépet. A top 15 termékcsoportban két új szereplő bukkant fel; a 60. születésnapját ünneplő Lego, ami 66 százalékos növekedést követően a 2017-es lista 14. helyén landolt, és a nyomtatók, fénymásolók kategóriája, amely forgalmának 118 százalékos növekedése a 12. helyre volt elég.

Darabszámokat vizsgálva a magyarok 2016 után 2017-ben is társasjátékokat vásároltak a legtöbbször. A legkeresettebb játékok közé a 6-8 éves korosztállyal együtt játszható, maximum 1 órás játékidejű, 10 ezer forint alatti, kreativitást, stratégiai gondolkodást igénylő társasok számítanak. Az abszolút toplista tetején például egy gyorsaságon és megfigyelésen alapuló játék, a Dobble áll.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!