szerző:
hvg.hu

A Knorr-Bremse magyarországi és németországi cégeinél soha nem volt még sztrájk.

Figyelmeztető sztrájkot tarthatnak a Knorr-Bremse Vasúti Járműrendszerek Hungária Kft. budapesti gyáregységében, ha nem születik megegyezés a munkaadó és a munkavállalókat képviselő Vasas Szakszervezet között – írta a Napi.hu.

A Knorr-Bremse magyarországi és németországi cégeinél soha nem volt még sztrájk, most azonban megalakult a sztrájkbizottság. A szakszervezet szerint nem a bérfejlesztés nagysága a vitatott kérdés, hanem a garantált és a teljesítményalapú béremelés elosztásában nem jutottak konszenzusra. A szakszervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy a helyi, szerintük felkészületlen vezetők döntsenek a juttatás mértékéről.

A Vasas Szakszervezet szerint előfordulhat, hogy nem a munka minősége vagy a teljesítmény, hanem a szimpátia és a vezetők felé lojalitással forduló munkavállalók kaphatnak nagyobb fizetést.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!