szerző:
hvg.hu

Mekkora a reális bérigény? Milyen állásokat érdemes megpályáznia? Milyen a jó önéletrajz? Mekkora karrierváltást lehet megugrani? Szerdán indul a HVG Állásbörze izgalmas workshopokkal, ott minden kiderül.

Megfelelő-e az önéletrajza? Szakmai tapasztalatotok, végzettségetek, nyelvtudásotok, kompetenciáitok alapján milyen állásokat érdemes megpályázni, milyen bérigény a reális a piacon? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat az ország egyik legnagyobb munkaerő-kölcsönzője, a Prohuman standjánál, ahol sokféle munkalehetőséget találhat a könnyebb fizikai munkától a szaktudást és nyelvtudást igénylő irodai munkakörökig.

"A mai tanulóknak olyan problémák megoldására kell felkészülniük, amelyekről most még azt sem tudjuk, hogy egyáltalán problémák. Ugyanakkor napjaink sikerszakmáinak művelői akár tíz-húsz év múlva szomorú munkanélküliek lehetnek. Ami segíthet: olyan tudást szerezni, ami mindig az éppen aktuális problémák megoldásában segít – és azt állítom, hogy ilyen konvertálható tudás létezik, bár egészen más a természete, mint amilyen tudás az elmúlt évszázadokban tett sikeressé" – írja előadásáról Mérő László, az ELTE Pszichológiai Intézetének legendás professzora.

Érdekes workshopot tart Sass Dani is, aki az RTL Klub Konyhafőnök című műsorában tűnt fel, és egészen a döntőig menetelt, majd létrehozta a sassdani.hu blogot, felépítette közösségi platformjait, és a saját receptúrája alapján készült chiliszószt is piacra dobta, tavasszal pedig műsorvezetőként debütál a Viasat3 Ide süss! című gasztrorealityjében. Azt azonban kevesebben tudják, hogy karrierjét a marketing világában, egy multinál kezdte, "a munkahelye lett az otthona".

"30 évesen belevágtam valami olyanba, ami totálisan ellene ment az irodai szemléletnek" – írja bemutatkozásában, hozzátéve, hogy egyik nap még zakóban és ingben egyeztette a büdzsét, a következő nap pedig már lisztes kötényben próbált megmutatni magából valami egészen mást. "Képernyőre kerültem és élveztem. Már nem a multik plüss-szőnyegéről álmodtam, hanem egy márkáról, ami én magam vagyok" – írja magáról Sass Dani, aki végül felmondott munkahelyén, "kisétáltam az akkori munkahelyem fotocellás kapuján, kartondobozokkal a hónom alatt. Mosollyal az arcomon, hátrahagyva azt a világot".

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!