szerző:
hvg.hu

Orvosi időpontokról, sírásról, munkahelyi alvásról, pártállásról és a közösség médiahasználatról kamuzunk a leggyakrabban, a nemek között azonban nagy különbségek vannak.

A Simply Hired nevű amerikai online állásportál kutatásában arra kereste a választ, mi az, amivel kapcsolatban az alkalmazottak a leggyakrabban lódítanak, és mely hazugságok miatt van leginkább bűntudatuk – írta a Pénzcentrum. A nők az orvosi időpntokról és a sírásról, a férifak az alvásról és a közösségi média használatátáról füllentenek inkább.

Az ezer amerikai válaszadó részvételével készült kutatásból kiderült, a munkavállalók 34 százaléka hazudott már orvosi vizsgálatának időpontjával kapcsolatban, 30 százalékuk pedig arról, hogy sírt-e a munkahelyén. A harmadik leggyakoribb hazugság (29,8 százalék), amikor azt titkolják, hogy elaludtak munkaidőben. Több mint 26 százalék hazudott már politikai pártállásával kapcsolatban, és a megkérdezettek csaknem negyede füllentett a közösségi média használatáról is. 17 százalékuk titkolta munkahelyi afférját.

Az Egyesült Államok déli részén a melegek és biszexuálisok 71 százaléka titkolja nemi orientációját, és ugyanitt a legmagasabb (37 százalék) azok száma, akik elhallgatják vagy tagadják, hogy demokrata-szimpatizánsok. Észak- Nyugaton inkább a republikánusok (26 százalék) nem merik vállalni azt, hogy kire szavaznak.

A megkérdezett nők több mint fele sírt már valaha a munkahelyén, és 7,5 százalékuk hazudott a terhességéről, például azért, mert félt, hogy akkor nem léptetik elő.

A felmérésből az is kiderült, mely hazugságok miatt van bűntudatuk az alkalmazottaknak: első helyen a lopás áll, majd a céges számlákkal való trükközés következik, de a terhesség eltitkolása és a büntetett előélettel kapcsolatos hazugság is bűntudatot ébreszt a munkavállalókban.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!