szerző:
hvg.hu

Hogyan folytatható csecsemőgondozási díj (csed) és gyermekgondozási díj (gyed) mellett az egyéni vállalkozás, milyen feltételek mellett és milyen fizetési kötelezettségek és mentességek vannak?

A csecsemőgondozási díj folyósítása alatt nem lehet egyéni vállalkozóként dolgozni. Ha az egyéni vállalkozói jogviszonyban tevékenykedik a vállalkozó, akkor csecsemőgondozási díjra nem lesz jogosult.

A gyermekgondozási díjban részesülő személy dolgozhat egyéni vállalkozóként. Keresőtevékenységnél ez esetben egy korlát érvényesül, mely szerint a gyermek születését követő 169. napot megelőzően nem lehet gyermekgondozási díj folyósítása alatt vállalkozói jogviszonyban dolgozni. Ezen felül további korlát nincs, azaz az egyéni vállalkozó bármennyi jövedelmet kereshet. További részletek az Adózóna cikkében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!