szerző:
hvg.hu

Április 15-ig kell összegyűjtenie a munkáltatónak a teljes dokumentációt, ha tavaly lakáshitel-támogatást adott a munkatársainak.

A munkavállalóknak akkor is át kell adniuk a szükséges dokumentumokat a cégnek, ha közben már megszűnt a munkaviszonyuk. Amennyiben a munkáltató kiszervezte egy hitelintézetnek az adómentesség több kritériumának ellenőrzését, akkor ezekről egy hitelintézeti igazolást kap, ha viszont önállóan végezte el, akkor ezt is hozzá kell fűznie a dokumentációhoz.

A legjobb, ha a dokumentációt még a juttatás kiadása előtt összegyűjtötték, így nem a következő évben kell szembesülni az adófizetési kötelezettséggel, lesznek azonban olyan cégek, akik most szembesülnke majd vele, hogy a 2017-es juttatás után adózniuk kell: ha a kapott összeg egy része vagy egésze nem felel meg az adómentesség feltételeinek, akkor 20 százalékkal növelt értéke után jövedelemként kell adózni június elején.

Ha minden dokumentum összegyűlt, nem kell külön bejelenteni a NAV-nak, a szükséges adatszolgáltatást ugyanis a tavalyi lakáshitel-támogatásról megfelelő folyósítás esetén a juttatást indító céges bankok már elvégezték év végéig.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!