szerző:
hvg.hu

Elég egy telefon, hogy megoldja a helyzetet.

2012-ben megszűnt cégnévre és adószámra érkezett a még öt évvel korábban a cég ügyeit intéző Ruszin Zsolt adószakértő e-mail-címére az idei kamarai hozzájárulás befizetését szorgalmazó értesítés, még a március végi határidő előtt pár nappal – írta a 24.hu.

A naprakész nyilvántartás hiányát mutatja, hogy olyan cégektől is beszednék az éves 5 ezer forintos hozzájárulást, melyek már nem működnek. Hasonló problémák tavaly is akadtak, a kamara szerint ennek az az oka, hogy a vállalkozások regisztrációja területi kamarai feladat. A kamarai nyilvántartás online kapcsolatban áll a cégnyilvántartással, emiatt naprakésznek mondható, az egyéni vállalkozói nyilvántartással viszont csak offline a jelenlegi kapcsolat, ezért kb. évi két alkalommal frissül.

Amennyiben ön tévesen kapja meg a fizetésre felszólító levelet, a kamarát elég telefonon megkérni, hogy frissítse a volt cége státuszát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!