szerző:
hvg.hu

A cég milliárdokat költött alapító-vezetője, Mark Zuckerberg személyes biztonságára.

Facebook egy átlagos bér csaknem 37-szeresét költötte Mark Zuckerberg személyes biztonságára és utazásaira – írja a MarketWatch az Amerikai Értékpapír és Tőzsfefelügyelet (SEC) felé benyújtott dokumentum alapján. A cégalapító tavaly mindössze egy dollár fizetést vett fel, és részvényt sem kapott, az utazásaihoz használt magánrepülőgépre, szállásra, illetve testőrökre összesen 9 millió dollár (2,2 milliárd forint) ment el a Facebook büdzséjéből.

A pénz nagy részét, 7,3 millió dollárt költötték ebből Zuckerberg biztonságára, erre a dokumentum szerint a társaság adott engedélyt, mondván a Facebook és vezetője túlságosan szem előtt van.

Az összesítés szerint a cég alkalmazottjai számára – a szerződéses és kiközvetített munkatársakon kívül – kifizetett közepes bér 240 430 dollár volt 2017-ben, ez forintban meghaladja a 60,7 milliót.

A legtöbb pénzt Sheryl Sandberg, a cég ügyvezető igazgatója vehette fel, ez a bónuszokkal és egyéb juttatásokkal együtt 25,2 millió dollárt, vagyis 6,4 milliárd forintot tett ki.

(MarketWatch)

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!