szerző:
hvg.hu

A Revealu csapata nyerte a hétvégén a Global Legal Hackathlon döntőjét.

A világ minden tájáról érkező 300 csapatból a 14 legjobb projekt mérkőzött meg a döntőben, közülük Európából a Revealun kívül csak egy német startup jutott be az utolsó fordulóba. A verseny a jog és a technológia együttműködéséről szólt: a résztvevőknek olyan digitális innovációkat kellett prezentálnia, melyek a jogi szektort forradalmasítják, mégpedig nemcsak az adott hazai jogszabályok keretein belül, hanem nemzetközi szinten is – írta a Portfolio.

A Revealu programjával egy kattintással ellenőrizhető, hogy a nagy techcégek – mint például a Google vagy a Facebook – milyen adatokat tárolnak rólunk. Az applikáció chartokkal teszi értelmezhetővé a lekért big datát, az eredmény megtekintés után egy gombnyomással törölhető. A GDPR és a Facebook adatbotránya kapcsán ezek a kérdések különös aktualitást élveznek.

A Revealu tagjai: Bihary Gergely, Elődi Márton, Lakatos Péter és Nagy Kristóf fejlesztők, Bihary Dániel jogász és Danóczy Bálint közgazdász.


 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!