szerző:
hvg.hu

A budapesti kamara köteles a NAV-ot hívni behajtónak, ha a vállalkozók nem fizetnék be a kamarai hozzájárulást – nyilatkozta az MKIK főtitkára.

Nincs okuk aggódni azoknak a budapesti vállalkozóknak, akik elmulasztották befizetni az évi 5000 forintos kamarai regisztrációs díjat – nyilatkozta nemrég Csoltó Gábor, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara frissen megválasztott elnöke az Mfor.hu-nak. Azt ő is hozzátette, hogy ez még nem egy kiforrott javaslat – az Átlátszó.hu most viszont rákérdezett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál, hogy mi várható.

Az MKIK főtitkára egyértelmű választ adott: nincs joga sem a budapesti, sem az országos kamarának arra, hogy elengedje a hozzájárulást.

Éppen ellenkezőleg, mivel a meg nem fizetett kamarai hozzájárulás adók módjára behajtandó, a területi kamarának kötelessége a NAV részére átadni behajtásra, és amennyiben ezt nem teszi meg, akkor követ el mulasztást.

A portál úgy számol, hogy 2012 óta a cégek összesen 14 milliárd forint kamarai hozzájárulást fizettek be. Arról viszont a területi kamarák nem adtak ki tájékoztatást, hogy ezt az összeget mire költötték, csak általános beszámolókat készítettek a teljes kamarai költségvetésről.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!