szerző:
hvg.hu

Az Adózóna összegyűjtötte, milyen tevékenységeknél nincsen számlakibocsátási kötelezettség, és mikor pénztárgépköteles a cég.

Az áfatörvény szerint kötelező számlát adni a belföldön, ellenérték fejében teljesített termék értékesítéséről, szolgáltatás nyújtásáról. Emellett kötelező számla kibocsátásáról gondoskodni abban az esetben is, ha más adóalany bármekkora előleget fizet, vagy ha nem adóalany fizet előleget legalább 900 ezer forint értékben, de egyszerűen akkor is, ha a vevő kéri a számla kibocsátását.

Vannak azonban tevékenységek, amelyek esetén mentesül az adóalany a számlakibocsátási kötelezettség alól, de olyanok is, amelyek mindenképp pénztárgépkötelesek. Ezeket gyűjtötte össze részletesen az Adózóna cikke.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!