szerző:
hvg.hu

Hogyan kell szerepeltetni az adókedvezményeket a bevallásban, melyek a régi és melyek a 2017-től érvényesíthető új kedvezmények? Ezt mutatta be az Adózóna.

Egy cég adókedvezményt érvényesíthet a kkv-k beruházásához felvett hitel kamata, a fejlesztések, az energiahatékonysági beruházások, de akár az olimpiai pályázat támogatása után is.

Az adókedvezmények közül a fejlesztési adókedvezmény a számított adó 80 százalékáig, a többi adókedvezmény a fejlesztési adókedvezménnyel csökkentett számított adó 70 százalékáig vehető igénybe. 

Látványcsapatsport támogatása esetén külön feltétel, hogy a támogatás és a kiegészítő sportfejlesztési támogatás átutalásának megtörténtét a pénzügyi teljesítéstől számított 30 napon belül be kell jelenteni az adóhatóságnak.

A rendszerben több változás is volt 2017-től, ezeket bővebben az Adózóna gyűjtötte össze.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!