szerző:
hvg.hu

A Comparably két kategóriában végzett felmérést: az egyikben azt vizsgálták, kik azok a cégvezetők, akik a legtöbbet tesznek a munkahelyi diverzitásért, míg a másikban arra kerestek választ, kik támogatják a legjobban a nők karriertörekvéseit a cégnél.

Az első, a diverzitás támogatását mérő kategóriában John Legere, a T-Mobile vezetője futott be nyertesként, Jeff Bezos és Mark Zuckerberg a 20. és 21. helyet érdemelte ki, illetve Elon Musk is felfért a lista végére (48. hely). Egyetlen nőként Julie Sweet (képünkön), az Accenture CEO-ja szerepel, az 50-es listán a 40. helyen áll.

A második, azaz a nők karriertörekvéseit támogató kategóriában a costcós Craig Jelinek nyert, a google-ös Sundai Pitchar a 15., Mark Zuckerberg a 19. helyen végzett. Ezen a listán négy nő is szerepel, a legjobb helyezést (29.) itt is Julie Sweet, az Acenture CEO-ja érte el.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!