szerző:
hvg.hu

Minden internetes kereskedővel előfordult már, hogy olyan termék iránt ugrik meg hirtelen a kereslet, melyet csak hébe-hóba rendelgettek addig. Nem elég, ha gyorsan rendel belőle, fogadja meg a tartalommarketing-specialista tanácsait is.

„Egy 404-es hiba a legkiábrándítóbb látvány a keresőből vagy a közösségimédia-felületről érkező felhasználó számára” írja a Kosárérték.hu-n Zentai András tartalommarketing-specialista. A Google ráadásul el fogja távolítani a találati listából mint nem létező oldalt, így hiába érkezik új szállítmány, nem lesz hol értékesíteni.

A szakember szerint a fogyasztó szereti tudni, mi a készlethiány oka, érdemes tehát röviden összefoglalni, mi történt. Pl. szezonális termékről van-e szó, vagy csak egyszerűen a nagy érdeklődés miatt fogyott el az áru. Érdemes azt is kommunikálni, mikor érkezik az új szállítmány, és ha a webmotor lehetővé teszi, előrendelést is fel lehet ajánlani, vagy értesítést a termék beérkezéséről, így meg lehet akadályozni, hogy a versenytárshoz forduljon a vevő. Ilyenkor „nem rossz ötlet egy másik jelölőnégyzet elhelyezése, amivel a hírleveledre is feliratkozhat a felhasználó. Ha pedig még egy 10 százalékos kupont is felkínálsz, szinte biztos a sikered” javasolja a szakember.

A készlethiányt, illetve az elérhető mennyiségeket érdemes a különböző termékváltozatokra lebontva feltüntetni, hiszen lehet, hogy ha piros botmixer nem is kapható, a vevő kiegyezik a fehérrel. A hiányzó termékeket halványítva vagy szürkeárnyalatosan érdemes feltüntetni a listában, a részletes keresés beviteli mezőjénél pedig el lehet helyezni egy külön jelölőnégyzetet, ami a “Raktáron” vagy “Azonnal elvihető” termékekre szűkíti le a keresést.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!