hvg.hu Én és a Cégem

Ők örülhetnek a Brexitnek

A Deloitte felmérése szerint a Brexit egyértelműen csorbította a befektetői bizalmat, ugyanakkor egyértelműen a startupok malmára hajtja a vizet, amelyek így nagyobb valószínűséggel kerülnek a befektetők látókörébe.

CIB Bank

Varázstükör, virtuális polc, mobil pénztár: így lehet nyűg helyett élmény a vásárlás

A shoppingolást mindig is a szórakoztató tevékenységek közé sorolták. De ma már minden vásárlás során elvárják a fogyasztók, hogy a dolgok flottul menjenek, a kiszolgálás tökéletes legyen, minden információt megkapjanak, miközben zavartalanul válogathatnak a termékek között. A való világ kereskedelmi egységeiben (a kis butikoktól a hipermarketekig) lassan megvetette lábát a digitális technológia, amely ezt a szórakoztató és kielégítő vásárlását szolgálja.

Invitech Megoldások Zrt.

Nyugdíjba mehet Samu – ezek az alkalmazások segítik a jövő orvosait

Már számtalan olyan alkalmazás létezik, mely szinte játszva segíti az orvostanhallgatókat az anatómiai ismeretek elsajátításában. A fejlesztők számára ez remek kihívás, munkájuk eredménye pedig e területen nem csupán anyagiakban mérhető. Tudja, hány darab ágyéki csigolya van a gerincben és miket köt össze infundibulum és egyáltalán, hogyan kerülnek ezek a mobilok és tabletek képernyőjére?

CEU Business School

Ez az egyik legnehezebb dolog a családi cégek generációváltásában

A magyar családi vállalkozások és családi vállalatok többsége nagyon izgalmas és kihívásokkal teli időszakot él meg: a közel 20-25 éve megalapított cégek az utódlás problémájával szembesülnek. A kérdés a nem családi cégek esetében sem egyszerű, a családi cégek számára pedig egyenesen az egyik legnagyobb feladat. Főleg akkor, ha első ízben esnek át a generációváltáson, mint jelenleg a legtöbb magyar családi cég.

Microsoft Magyarország Kft.

Túl sok céges adat landol privát fiókokban

A digitalizáció gyökeresen átalakítja a munkaidő fogalmát, hiszen a mobil eszközök térnyerése révén az alkalmazottak egyre nagyobb részének adott a távoli, rugalmas munkavégzés lehetősége. A digitális korszak ugyanakkor új követelményeket támaszt az adatbiztonság területén is. Ezeknek a követelményeknek pedig – legyen szó nagyvállalatokról vagy kisvállalkozásokról – a felhővel lehet megfelelni.

Telenor Magyarország

Cserediákságtól az önkéntességig: így készülnek (fel) a jövő vezetői

Minden gyerek előítélet nélkül születik, a hosszú évek alatt mégis a társadalom, neveltetés és a közösségi élet során észrevétlenül épülnek be a sztereotípiák, az elvárások másokkal szemben. A toleranciára való nevelést és ön-nevelést, valamint a világra való nyitottságot folyamatosan lehet tanulni, sőt ha idejekorán elkezdjük, az egész jövőnket meghatározó, életre szóló élményt szerezhetünk ezzel: a középiskolás csereprogramoktól kezdve a külföldi önkéntes szolgálatokon át, egészen a nemzetközi szakmai programokig.

hvg.hu Én és a Cégem

Pizzafutárból lett ingatlanos guru

Egy évtizeden át spórolt pizzafutári fizetéséből egy ausztrál férfi, hogy megvehesse az első ingatlanját. Mára tizennégy lakást ad ki, és vidáman megél a bevételekből.

hvg.hu Én és a Cégem

Két mozdulattal milliós kárt okozott a boltban a béna vevő - videó

Három másodperc sem kellett hozzá, és máris dominóként dőltek a lapostévék egy cornwalli elektronikai üzletben csütörtökön. A vevő hirtelen mozdulatai 5000 fontos, azaz mintegy 1,7 millió forintos kárt okoztak. Két Samsung és két Panasonic tévé ment tropára, amihez azért a nem túl stabil rögzítésüknek is köze lehetett.

hvg.hu Én és a Cégem

Kirámolták Kozsó teaházát

A Zöld Teknősben megjelent egy férfi, aki Portik fiaként és a Dubaj Hotel tulajdonosaként mutatkozott be, és egy privát bulira szerette volna lefoglalni a helyiséget. Buli végül nem lett, az egymilliós bevételnek viszont lába kélt.

hvg.hu Én és a Cégem

Nagyot ment a magyar reptéri autómegosztó

Egyedüli magyar cégként jutott a Beerides az EIT Digital startup versenyének párizsi döntőjébe, amely újabb területen, az autóbérlés piacán honosítaná meg a sharing economy modellt, miközben a reptéri parkolásra is alternatívát kínál.

1
5 6 7 8 9
103
A címlapról ajánljuk