szerző:
MTI

Portugália 2-1-re legyőzte Mexikó együttesét, s ezzel megnyerte a németországi labdarúgó-világbajnokság D csoportját, amelyből veresége ellenére a közép-amerikai együttes jutott tovább másodikként, miután Angola 1-1-es döntetlent játszott Iránnal.

A D csoport 3. fordulójának Portugália-Mexikó mérkőzésén kezdetben a mexikóiak voltak aktívabbak, ám a portugálok első támadásukból gólt szereztek, ami megfogta a közép-amerikai együttest. Az előny tudatában magabiztossá vált Luis Felipe Scolari együttese, s a félidő közepén tovább növelte előnyét, de néhány perccel később váratlanul szépített Mexikó, amely a gól után feljavult.

A szünetet követően a mexikóiak nagy lendülettel kezdtek, gólt azonban  még büntetőből sem sikerült szerezniük, ráadásul emberhátrányba is kerültek. Az utolsó félórában megfogyatkozva is próbált kiegyenlíteni Ricardo La Volpe gárdája, de nem járt sikerrel, ennek ellenére továbbjutott.

Luiz Felipe Scolari, potugál szövetségi kapitány: "Azt nem mondhatnám, hogy maximálisan elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, de összességében nem lehet okom a panaszra. Az újabb győzelem erőt adhat a folytatáshoz." Ricardo La Volpe, mexikói szövetségi kapitány: "A helyzetkihasználásunk kritikán aluli volt, a kihagyott lehetőségek mellett még büntetőből is képtelenek voltunk betalálni. Összességében mégis elégedett vagyok a csoportmérkőzéseken látottakkal."

Nem jutott a legjobb 16 közé Angola labdarúgó-válogatottja, amely 1-1-es döntetlenre végzett a már kiesett iráni együttessel a németországi világbajnokság csoportmérkőzéseinek zárófordulójában, a D jelű négyesben.

MTI Világ

Anglia és Svédország a nyolcaddöntőben

A B csoportból Anglia és Svédország jutott a nyolcaddöntőbe. A záró fordulóban Anglia és Svédország 2-2-es döntetlent játszott, míg Paraguay 2-0-ra legyőzte Trinindad és Tobago válogatottját.

MTI Világ

Vb-2006: Lengyelország nyerte a kiesési derbit

A lengyel labdarúgó-válogatott győzelemmel búcsúzott a németországi világbajnokságtól, miután az A csoport zárófordulójának tét nélküli összecsapásán 2-1-re nyert Costa Rica ellen.