szerző:
MTI

A csoportküzdelmek után búcsúzó csapatok közül Costa Rica, Lengyelország és Paraguay már hazautazott a németországi labdarúgó-világbajnokságról.

A Costa Rica-iak gépe szerda reggel szállt fel, a lengyelek és a paraguayiak délután ültek repülőre. Mind a három válogatottnak már a második játéknap után megpecsételődött a sorsa, így az utolsó csoportmérkőzésnek a presztízsen kívül egyikük számára sem volt tétje. A lengyelek és a dél-amerikaiak legalább győzelemmel búcsúztak, Pawel Janas együttese éppen Costa Rica ellen (2-1) nyert. Paraguay Trinidad és Tobago nemzeti csapatát múlta felül (2-0).
MTI Foci-Eb

Vb-2006: rendbontások Stockholmban és Oslóban

A svédek nagy része békésen ünnepelte Stockholmban az Anglia elleni 2-2 után a válogatott továbbjutását a németországi labdarúgó-világbajnokságon, de összetűzésekre is sor került.

MTI Foci-Eb

Michael Owen öt hónapra kidőlt a sorból

Brit lapértesülés szerint Michael Owen legalább öt hónapig nem játszhat: az angol labdarúgó-válogatott csatárának a svédek elleni 2-2-es döntetlennel zárult keddi vb-csoportmeccs második percében kifordult a térde.

MTI Világ

Vb-2006: Lengyelország nyerte a kiesési derbit

A lengyel labdarúgó-válogatott győzelemmel búcsúzott a németországi világbajnokságtól, miután az A csoport zárófordulójának tét nélküli összecsapásán 2-1-re nyert Costa Rica ellen.

MTI Világ

Anglia és Svédország a nyolcaddöntőben

A B csoportból Anglia és Svédország jutott a nyolcaddöntőbe. A záró fordulóban Anglia és Svédország 2-2-es döntetlent játszott, míg Paraguay 2-0-ra legyőzte Trinindad és Tobago válogatottját.