23:00 - 24:00

21:00 - 22:00

hvg.hu Itthon

Rég meg kellett volna nyitni már a Kossuth téri metróállomást, mégsem tették

Másfél hónapja vissza kellett volna adni a forgalomnak, de lassan fél éve nem áll meg a metró a Kossuth téren, ahol irodaházat építenek az Országgyűlésnek, ha befejezték az egykori MTESZ-székház bontását. Március eleje volt az eredeti határidő, de még mindig pótlóbuszok viszik az utasokat a Deák térről a metró helyett – számolt be csütörtökön az RTL Híradó.

20:00 - 21:00

MTI Itthon

Megszólalt Moszkva a budapesti festékeslufik miatt

Moszkva arra számít, hogy a magyar hatóságok biztosítják a szovjet és orosz katonák magyarországi emlékműveinek sérthetetlenségét – közölte csütörtökön az orosz külügyminisztérium azzal kapcsolatban, hogy a hét elején két férfi festékkel dobálta meg a budapesti Szabadság téri emlékművet.

19:00 - 20:00

hvg.hu Autó

Melyik most a legjobb családi autó használtan?

Egy jó egyterű igazi főnyeremény, mégha nem is számítanak éppen élményautónak. Talán a legfontosabb kritérium ezek esetében a méretük mellett, mennyire bírják a strapát. Érdemes vásárlás előtt képben lenni, mely tipusok vezeteik a megbízhatósági listákat.

18:00 - 19:00

Gergely Zsófia Itthon

Eldőlt az Index sorsa: mától egy alapítványé a portál

Az idén márciusban alapított Magyar Fejlődésért Alapítványé (MFA) lett az Indexet tulajdonló részvénytársaság, így a hírportál mostantól a független szervezeté – tudta meg a hvg.hu. Régóta mentek a találgatások, vajon meddig tud ellenállni a kormányhoz közeli médiaúthengernek a legnagyobb portál, de úgy tűnik, megtalálták a megoldást a befolyástól mentes működés biztosítására.

hvg.hu Hírek

Áll a bál az új bankjegyek miatt, megszólalt az MNB

Sok helyen még mindig csak a régi forintbankjegyeket fogadják el a parkolóautomaták, egyre gyakrabban okoz ez gondot az autósoknak - írta a napi.hu. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint ha a parkoló-, ital- vagy jegyautomata nem fogadja el a bankjegyet, akkor az üzemeltetőt, és nem a jegybankot kell szidni.

17:00 - 18:00

I.N. Élet+Stílus

A portugieser megmutatja magát - interjú

Idén ötödik alkalommal rendezik meg Pécsett a közelmúltig még sokak által kissé lenézett, leginkább alig ismert fajta, a portugieser világversenyét. Az idei válogatóra már tucatnyi országból érkeztek minták, és az eddigiek alapján joggal feltételezhető: a portugieser is képes legalább olyan nagy borokat adni, mint a cabernet-k. Erről is kérdeztük Győrffy Zoltánt, a verseny fő szervezőjét, a Pécsi Borozó főszerkesztőjét.

Bodnár Zsolt Kult

Már 40 éve nem szeretnénk olyan klubhoz tartozni, amelyik elfogadna tagnak

Az Oscar-gálán a Star Wars elől hozta el a legnagyobb díjakat az Annie Hall, de Woody Allen meg sem nézte a filmet. Miért lett a szinkronban Marxból Buster Keaton? Kik jöttek össze a forgatáson? Kiket akart Allen Marshall McLuhan helyett megszerezni a filmbe? És honnan jön egyáltalán a címszereplő neve? A minden idők egyik legjobb komédiájának tartott Annie Hall bemutatójának 40. évfordulójára összeszedtünk néhány érdekes sztorit a filmmel kapcsolatban.