T.S. Gasztro

Utolsó vacsorából húsvéti menü

Jézus séfjei - apokrif módon így is nevezik azokat a spanyol szakácsokat, akik minden évben megkísérlik rekonstruálni, és a kornak megfelelően újragondolni a Názáreti Jézus utolsó vacsoráját. Ilyen újrakomponált ételsorral várja a húsvéti ünnepek alatt vendégeit az idei évtől a második Michelin-csillaggal is büszkélkedhető madridi Coque étterem.

Tóth Sándor Gasztro

Havannai kísértés – Obamáék egy lakásétteremben

Az amerikai elnök kubai látogatása során jelképesen új fejezetet nyitott a havannai magánvendéglátás működésében is. Barack Obama és családja első vacsoraestjének helyszíne ugyanis egy jó hírű paladar, azaz lakásétterem volt. Még az anyóst is elvitték sertés sültet enni.

hvg.hu Gasztro

A királyi tízes

Akár a csehek egyik kedvenc sörével is koccinthatunk a húsvéti ünnepeken. Egy jókora ugrással a nyuszi előtt megérkezett.

Marton Levente Gasztro

Húsvéti kalács helyett tökéletes briós - recept

Ha nem akarunk kalácsot fonogatni, mi több, inkább valami majdnem olyat, mégis mást szeretnénk, akkor süssünk húsvétra brióst. Nem akármilyet. Nem olyan, mint a bolti, pláne nem úgy néz ki. Mert francia, és nekik szigorú briós-szabályrendszerük van. Viszont a magyar húsvéti sonka békében és örömmel megfér a francúz specialitással.

hvg.hu Gasztro

A fogyasztók választottak

Mondják, nem a méret a lényeg. Legfeljebb, is. A mini pulykahúsos virslik bejöttek a vevőknek, és a szavazataik rangos díjat értek.

T.S. Plázs

Sonka több mint egymillióért

Ezért a sonkáért egyetlen hentesnél sem állnak sorba, mégis elfogy. Jelenleg a világ legdrágább sonkáját egy huelvai termelő állítja elő Andalúziában.

hvg.hu Gasztro

Nyuszi koktélozik

Ki gondolná, hogy a sonka, torma, tojás szentháromsága és a süteményhegyek mellé koktélok is passzíthatók. Elég rendhagyóak, még haladó koktélozók is rácsodálkozhatnak, mi kerülhet ki egy profi vegykonyhájáról.

hvg.hu Gasztro

Badacsony New Yorkban

Ha nem is a tengerentúlra, de a budapesti New York Palotába költözik április 6-án a Badacsonyi Borvidék. Ez a jubileumi túra: ötödik alkalommal töltik személyesen a badacsonyi borászok szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba a borvidékre legjellemzőbb borokat.

T.S. Gasztro

Konyhamesék a világ legjobb séfjétől

A katalán sztárszakács Ferran Adrià és a The Walt Disney Company közös projektjének első szellemi műve egy gyerekeknek szóló receptkönyv, küszöbön lévő megjelenését nagy érdeklődés előzi meg Spanyolországban.

hvg.hu Gasztro

Tökéletes almáspite - recept

Nyuszi mindjárt betoppan, és gyanítjuk, hogy édesszájú. A répatorta helyett, mellett biztos örül egy mutatós gyümölcsös pitének, amibe belebújtatunk pár almát.

hvg.hu Gasztro

Éhes fóka kuncsorog élelemért minden nap egy ír étteremnél – videó

Komoly hírnevet szerzett az írországi Wicklow városának az az éhenkórász fóka, ami naponta többször is kimászik a vízből az egyik halétteremnél. Sammy-nek már saját Facebook-oldala is van, és sokan csak azért mennek el a vendéglátóhely előtti kikötőbe, hogy találkozhassanak vele. Sammy a helyszínen készített videókon békésnek tűnik, de ha éhes, lehetetlen visszaküldeni a vízbe.

hvg.hu/termekmix.hu Gasztro

Füstjelek a konyhából

A húsok és a halak mellett füstaromája lett a divatos brit éttermekben a vajnak, a gyümölcsöknek és a zöldségeknek, de még a koktéloknak is. Füstölnek nagyok és kicsik, a divat a háztartásokban is egyre terjed.

K. G. Gasztro

A findzsa, a meszely és a sör

Az 1840-es évekre a reformkori hazai ipar fellendülését a magyar kézművességet pártoló propaganda, is nagy mértékben segítette. „Az ébredő nemzeti öntudat rájött, hogy a függetlenség üres szólam, hacsak politikai reformokat követel, de gazdaságiakat nem”. S hogy többek között mit eredményezett az ébredő nemzeti öntudat? A magyar sört.

hvg.hu Gasztro

Menü modellekkel

A közelmúltban különleges vacsora színhelye volt a Boscolo Budapest Hotel Salon étterme. Egy 3 Michelin-csillagos séf, a német származású Thomas Bühner érkezett vendégségbe Wolf András és Fekete Antonió konyhájába, hogy együtt készítsenek gourmet menüt egy rendhagyó bemutatóra.

Marton Levente Gasztro

Tökéletes találkozás: a szűz és a pezsgő – recept

Pikáns kép, ugye? Szaftos, puha, engedelmes sertésszűz. Omlós-ruganyos húsával felveheti a versenyt a büszke bélszínnel, és megérdemli a pezsgőfürdőt. És mi is megérdemlünk egy ünnepi fogást a hosszú hétvégén.

hvg.hu/turizmus.com Gasztro

A legjobb menük hete

Magyarországon 2011 óta évente kétszer is megrendezik az Országos Étterem Hetet. Legközelebb március 21–27. között kóstolhatják egységáron az érdeklődők válogatott felső- és középkategóriás éttermek erre az alkalomra összeállított menüit.

1 2 3 4 5 6 7
240

A címlapról ajánljuk